[title size=”2” content_align=”left” style_type=”none” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]

Pet koraka do zanosnog holivudskog osmijeha

[/title][fullwidth background_color=”” background_image=”” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9” video_webm=”” video_mp4=”” video_ogv=”” video_preview_image=”” overlay_color=”” overlay_opacity=”0.5” video_mute=”yes” video_loop=”yes” fade=”no” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”solid” padding_top=”20” padding_bottom=”20” padding_left=”” padding_right=”” hundred_percent=”no” equal_height_columns=”yes” hide_on_mobile=”no” menu_anchor=”” class=”” id=””]

[fusion_text]

Želite li potpunu rekonstrukciju zuba, tu je dizajn osmijeha koji ujedinjuje mnoge stomatološke grane kako bi pružio potpuno zdravlje i željeni neodoljivi osmijeh

[/fusion_text]

[/fullwidth][fusion_text]Jedna od najatraktivnijih karakteristika osobe je upravo njen osmijeh. U današnje moderno vrijeme svi želimo imati bijeli i proporcionalni osmijeh koji rijetko koga ostavlja ravnodušnim. Iz tog razloga u estetskoj stomatologiji razvio se poseban trend koji uključuje niz estetskih zahvata s ciljem pružanja holivudskog osmijeha – ravnih, biserno bijelih i proporcionalnih zuba koji savršeno odgovaraju simetriji lica i pružaju prekrasan zavodnički osmijeh.

Iako je boja zuba genetski određena, nije tajna da s godinama zubi prirodno poprimaju i tamniju boju. Uz to, tokom vremena, naše prehrambene navike i životni stil mogu ostaviti utjecaj na naše zube, a tada redovno četkanje nije dovoljno za postizanje željenog izgleda zuba. Kafa, obojena pića, cigarete i sl. doprinose da naši zubi postanu tamniji i gube estetski izgled.

Lijep oblik

Temelj lijepog osmijeha je svakako oralno zdravlje, koje se postiže redovnom oralnom higijenom (četkanjem zuba i redovnim pregledima). Međutim, ni najzdraviji zubi ne moraju biti lijepo oblikovani i veliku ulogu u holivudskom osmijehu igra upravo estetska stomatologija. Bilo da je samo riječ o izbjeljivanju ili i korištenju keramičkih ljuskica, vaš osmijeh možemo dovesti do savršene simetrije.

Ovisno o individualnim željama i potrebama, postoji 5 koraka koji mogu u potpunosti promijeniti vaš osmijeh. Prvi korak je čišćenje kamenca i pjeskaranje, za one koji žele promijeniti isključivo boju tu je izbjeljivanje zuba. A kod manjih nepravilnosti i disimetrije zuba, ljuskice su treći korak ka predivnom holivudskom osmijehu.

Želite li potpunu rekonstrukciju zuba, tu je dizajn osmijeha koji ujedinjuje mnoge stomatološke grane kako bi pružio potpuno zdravlje i željeni neodoljivi osmijeh.

Prije bilo kakvih značajnih estetskih zahvata potrebno je osigurati da su zubi i zubno meso zdravi, a sva oštećenja (karijes, ogoljeni vratovi i sl.) sanirana. Prvi korak ka lijepom osmijehu je uklanjanje naslaga (mekih i tvrdih) i pigmentacije s površine zuba profesionalnim čišćenjem koji uključuje odstranjivanje zubnog kamenca i pjeskarenje zuba.

Upotreba lasera

Promjena boje zuba može predstavljati ozbiljan estetski problem, zbog čega ćete se manje smijati i više biti svjesni svoga izgleda. U takvim slučajevima samo mehaničko čišćenje naslaga neće postići zadovoljavajući rezultat i tada preporučamo profesionalno izbjeljivanje zuba. Lasersko izbjeljivanje pruža dugoročne prednosti, a ujedno predstavlja i ugodniji postupak za vraćanje bjeline vašim zubima.

Jedan je od najčešćih načina poboljšavanja osmijeha u savremenoj estetskoj stomatologiji postiže se porculanskim ljuskicama. Riječ je o izrazito tankim keramičkim ljuskicama (Veneers) koje se postavljaju na prednju površinu zuba, čime se mogu korigirati brojni estetski problemi poput smanjenja razmaka među zubima, sanacije obojenih zuba, ispucale cakline i ostalih estetskih korekcija. Rezultat terapije ljuskicama je predivan prirodni osmijeh koji uz pravilnu njegu traje više od 10 godina.

Ortodontska terapija

Kako bi naši zubi bili pravilni, ponekad je potrebno više vremena da bi se zubi oblikovali. Ortodontska terapija ispravlja razne ortodontske anomalije te ima i značajnu estetsku ulogu u postizanju harmonije osmijeha.

Terapijom se postiže skladan odnos zuba i vilice, poboljšava funkcija žvakanja i govora te omogućava bolje održavanje higijene, čime se smanjuje i mogućnost nastanka karijesa. Nakon uspješne ortodontske terapije, može se nastaviti oblikovati zube pomoću ostalih metoda estetske stomatologije.

Savršena simetrija

Primarni cilj dizajna osmijeha podrazumijeva oralnu rehabilitaciju koja će zadovoljiti vaše estetske zahtjeve, osigurati prirodan izgled zuba i pružiti vam željeni blistavi osmijeh pun samopouzdanja.

Iako je holivudski osmijeh poznat po savršenoj simetriji i ujednačenosti zuba, za prirodni izgled namjerno se unosi asimetrija kako bi zubi djelovali autentično. Savršena simetrija nije toliko poželjna kao što ljudi misle, jer nepravilnosti stvaraju individualan dojam koji nije umjetan.

Egida

Prije bilo kakvih značajnih estetskih zahvata potrebno je osigurati da su zubi i zubno meso zdravi

[/fusion_text]