Stopa uspjeha od preko 97%

Sanaris – Pruža stopu uspjeha od preko 97% za implantate

Činjenice : Sanaris u prosjeku umetne oko 500 implantata godišnje, a omjer uspjeha iznosi 97%. Zbog izrazito uspješnog rada u dugom vremenskom periodu spremni smo vam ponuditi i petogodišnju garanciju za ugradnju implantata, te za protetsku suprastrukturu implantata.

Činjenice : Sanaris stomatolozi imaju stopu uspjeha 100 % za brzo zarastanje dentalnih implantata

Činjenice : Sanaris ima stopu uspjeha od 100% kod sinus lift tretmana

Činjenica : prosječna stopa uspjeha za sve stomatologe kod tretmana dopune kosti obavljanje kosti i grebena  je 95%

Odaberite Sanaris za sve vaše stomatološke zahtjeve implantata

Mi u Sanarisu s ponosom možemo reći da je stopa neuspjelih implantata  izuzetno niska. Ukupna stopa uspjeha za sve tretmane je znatno iznad 97 %. To znači da samo jedan implantat u svakom od 100-200 tretmana neće uspjeti u prvoj godini nakon liječenja.

Iskrenost , jasnoća i visoka kvaliteta usluge

Našu izuzetno visoku stopu uspjeha postižemo jer smo potpuno iskreni sa svakim pacijentom koji nas posjeti. Neki od stomatologa pokušati će Vam prodati veliki broj implantata što za pacijenta donosi i nepotrebne rizike a često i troškove.

Tim u Sanarisu pristupa implantat tretmanima na potpuno drugačiji način. Kod nas je pacijent uvijek na prvom mjestu i nastojimo postići i održati najveći mogući uspjeh prilikom obavljanja ovih tretmana.

Svaki pacijent je pažljivo pregledan prije tretmana, kako bi se procijenilo da li je pogodan kandidat za ugradnju dentalnih implantata. To uključuje pacijentovu anamnezu i način života. Ako vidimo da postoje značajni rizici u opredjeljuju za implantate, mi ćemo savjetovati klijentu da traži alternativne tretmane. U nekim slučajevima možemo savjetovati da u potpunosti odbije tretman.

Pacijent koji ispunjava jedan ili više uslova od sljedećih pitanja će automatski biti odbijen za implantat tretmane:

 •     Neadekvatna oralna higijena
 •     Pušenje više od jedne kutije cigareta dnevno
 •   Prisutnost jednog ili više specifičnih medicinskih stanja koja mogu imati negativan učinak na potencijalni uspjeh jednog implantata
 •     Oni koji ne ili ne mogu da prate uputstva data od zubara
 •     Oni koji ne mogu ili ne sarađuju prije, za vrijeme ili nakon tretmana

Naša stopa uspjeha od 97% je u vrhu prosjeka

Sve medicinski tretmani nose određeni stepen rizika. Implantati su ne razlikuju u tom pogledu. Desetine miliona dentalnih implantata su postavljeni i proučavani od kad je  ovaj tretman prvi put postao dostupan od sedamdesetih i osamdesetih godina. Jedan dio tih implantata je već popustio ili im je potrebna zamjena. Pored toga značajan dio istih još  uvijek funkcioniraju izuzetno dobro u svakodnevnom životu.

Postojanje miliona dentalnih implantata je omogućilo da danas pruži važne statističke podatke o ovoj vrsti stomatološkog tretmana. Prihvaćena stopa neuspjelih dentalnih implantata na ovoj širokoj skali iznosi oko 3-4%. Time je standardna stopa uspjeha za cijelu stomatološku industriju na oko 96-97% .

Kao što možete vidjeti,  stopa uspjeha od 97%  koju postiže Sanaris je zaista izuzetna, i ukazuje na predanost poslu i visokoj klasi usluga .

Kada implantati ne uspiju ?

Postoje tri osnovna razloga zbog kojih implantati ne uspiju :

 •     Problem sa pacijentom
 •     Problem sa stomatologom
 •     Nema poznatih razloga

Važno je shvatiti da na neuspjeh implantata  ne gleda uvijek na isti način . Neki implantati se moraju ukloniti, jer  pacijent zanemaruje održavanje svoje oralne higijene. U nekim slučajevima medicinsko stanje koje je imao pacijent može izazvati implantat na propast. U drugim situacijama gubitak je neizbježan kroz neprirodnu upotrebu zuba. Dobri primjeri su bruksizam ( brušenje zuba ) i žvakanje vrlo tvrde hrane.

Ovakvi primjeri ne mogu se okarakterisati kao neuspjeli implantat, jer su uzroci ovakve situacije izvan medicinske stručnosti stomatologa. Neuspjesi spomenuti iznad se javljaju kada je završena fuzija između kosti i implantata ( oseointegracija ). Tako se proces ugradnje implantata smatra uspješnim; dok je radnja pacijenata ( ili njihovih zanemarivanja u brizi za sebe ) shodno tome jedini pravi krivac za neuspjeh.

Druga mogućnost neuspjeha implantata javlja kada proces oseointegracije ne uspije iz nekog razloga . U stomatološkoj industriji postoje saznanja o ovim slučajevima, ali oni nisu uključeni u statistiku neuspjeha od 3-4 % . Većina ovih slučajeva će se dogoditi samo nekoliko nedelja ili mjeseci nakon umetanja implantata. U nekim slučajevima pacijent može biti odgovoran za neuspjeh, ali nekad neuspjeh mogu predstavljati drugi faktori kao mogući uzrok. Budući da je stomatolog uz pacijenta u ovoj fazi, kada se nepravilnost dogodi, u mogućnosti je procijeniti razloge za neuspjeh .

Treća grupa neuspjelih implantata su oni koji se broje u prirodnoj stopi neuspjeha od 3-4 %. Implantati su uglavnom izrađeni od čistog titana i njegovih legura. Za njih se kaže da su biokompatibilni , ali iako su prihvaćeni od strane tijela u velikoj većini slučajeva, imune reakcije mogu se javiti kod nekih ljudi , čak i kada se preduzmu sve mjere da se pruži savršen tretman implantata za pacijenta. U nekim slučajevima se proces oseointegracije jednostavno ne dogodi, a mi nemožemo naći razlog zašto se to može dogoditi određenom pacijentu .

Ova vrsta spontanog neuspjeha tretmana se može dogoditi u otprilike svakih 25 do 30 implantata koje postavimo.

Koji su najčešći uzroci kad pacijent uzrokuje neuspjeh implantata ?

Najčešći uzroci da pacijent izgubi implantat su slijedeći :

 • Infekcija
 • Zanemarivanje svoje oralne higijene
 • Pušenje
 • Upotrebe droga
 • Nepoznata medicinska stanja
 • Ostali medicinski uvjeti
 • Nezgoda

Koji su najčešći uzroci kad stomatolog izazove neuspjeh implantata ?

Akcija stomatologa koja može dovesti do propalog implantata :

 • Pogrešan tip ili veličina implantata
 • Pogrešan ugao ili položaja implantata
 • Oštećenje kosti tijekom liječenja
 • Cross infekcije
 • Neadekvatno planiranje
 • Preopterećenje

Iskoristite 97 % stopa uspjeha postiže Sanaris

Više od 97 % od implantata koje ugradimo su uspješni. To znači da naši stomatolozi rade gotovo u potpunosti bez grešaka. To je činjenica koju moramo uzeti u obzir prilikom procjene stomatologa za ugradnju implantata.

( * ) Prethodna stopa uspjeha ne garantuje buduće rezultate liječenja.