Napredna estetska stomatologija

UMJETNOST ESTETSKE STOMATOLOGIJE

Postoji značajan nivo umijeća potrebnog kako bi ostvarili najbolje moguće rezultate iz estetske stomatologije. Ne postoje dva pacijenta koja predstavljaju identičan izazov. Tako stomatolog mora uložiti cjelokupnu posvećenost, iskustvo i znanje za stvaranje izvanrednog rezultata u svakom pojedinačnom slučaju.

 

3D i NAPREDNO PLANIRANJE TRETMANA

Mi zastupamo mišljenje da je neke tretmane skoro nemoguće planirati bez korištenja naprednih tehnologija. Iz iskustva znamo koliko je neugodno kad se nakon završene pripreme za tretman, nakon potrošenog vremena i sredstava desi situacija kad se prilikom početka tretmana ispostavi da ne postoje uslovi i mogućnost da se tretman završi uspješno.

Zbog te činjenice znamo da su 3D planiranje i 3G dijagnostika od vitalne važnosti za budućnost stomatološke prakse. Zahvaljujući 3D snimanju dobijemo pouzdane, tačne i precizne podatke za planiranje i izvođenje tretmana.

 

UPOTREBA LASERA U STOMATOLOGIJI

Laserska tehnologija je posljednjih godina znatno napredovala i njena je upotreba znatno uvećana. Laseri se danas primjenjuju u skoro svim oblastima medicine i stomatologije. Izraz LASER (Light Amplification by Stimulated Emission of Radiation) označava pojačanje svjetlosti stimuliranom emisijom zraka.