Garancije su bitan faktor za mnoge stvari i usluge danas. Možda se pitate zašto stomatološki tretmani nisu zajamčeni na isti način.

Broj odgovora općenito se daju za to. To je medicinski tretman. Svaki slučaj je drugačiji. Svaka osoba i svako je tijelo je drugačije. Ne postoje dva identicna tretmana. Garancija se ne može osigurati.

Mi u Sanarisu ne dijelimo ta gledišta.

Vjerujemo da liječenje zuba može biti zajamčeno s nekim razumnim ograničenjima. Garancija pruža mir uma za pacijenta, a također smo u mogućnosti da potaknemo ljude da odrzavaju bolju oralnu higijenu i posjete nas na redovnim pregledima kako bi se zadrzala garancija. Dakle, to koristi i pacijentu i praksi.

U nastavku možete pročitati Naše PISMO GARANCIJE PACIJENTU:

Poštovani pacijenti,

Na osnovu statističkih analiza od 1995. pa sve do 2000. Godine, na Mauthalle našoj partnerskoj kući, ustanovljeno je da od skoro 4000 umetnutih implantata, 96% njih je bilo uspješno. Ostatak neuspjelih slučajeva je podrazumijevalo skupinu pušača. Implantatske rekonstrukcije u obliku fiksiranih keramičkih mostova ili teleskopskih šina su dostigle čak i veći stepen uspješnosti, od čak 98%.

Ovi izvanredni rezultati su nam olakšali da vam omogućimo petogodišnju garanciju za hirurški i protetski dio našeg rada. Ovo može biti odlučujući faktor za vas u momentu kada razmatrate finansijski aspekt naše ponude i kod naglašavanja kvaliteta naseg rada. Ova petogodišnja garancija je važna za vašu polisu osiguranja. Osnovni uvjet ove garancije je da kroz oralnu higijenu i redovne preglede vodite računa o vašim zubima.

Za pušače, ova garancija se odnosi samo na protetsku suprastrukturu.