Oralna hirurgija

[title size=”2” content_align=”left” style_type=”none” sep_color=”” margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]

Uklanjanje poteškoća i nepravilnosti u usnoj šupljini

[/title]

[fusion_text]

Oralna hirurgija usko je povezana s implantologijom i parodontologijom. Ona obuhvaća bilo koji postupak koji zahtijeva rezanje ili uklanjanje tkiva ili zubi iz usne šupljine. Uklanjanje zuba, pomoć pri ugradnji , uklanjanje oboljelih tkiva iz usta, korekcije problema s čeljusti neki su od uobičajenih postupaka oralne hirurgije.

Promjene u usnoj šupljini se događaju stalno i uvjetuju pravovremene korekcije da bi se smanjilo daljnje oštećenje ili stvaranje estetske i funkcionalne nepravilnosti. Razlozi koji uvjetuju potrebu vađenja zuba su raznoliki i obuhvaćaju široki spektar promjena u usnoj šupljini. Tu spada pojava dubinskog karijesa, upalnog procesa oralnog tkiva ili razvoj umnjaka koji se mora izvaditi. Sve te promjene mijenjaju izgled zubi i ukoliko se ne otklone jednim od profesionalnih zahvata oralne hirurgije, mogu dovesti do nepoželjnih posljedica kod pacijenta.

[/fusion_text]

[one_full last=”yes” spacing=”yes” center_content=”no” hide_on_mobile=”no” background_color=”” background_image=”” background_repeat=”no-repeat” background_position=”left top” hover_type=”none” link=”” border_position=”all” border_size=”0px” border_color=”” border_style=”” padding=”” margin_top=”” margin_bottom=”” animation_type=”” animation_direction=”” animation_speed=”0.1” animation_offset=”” class=”” id=””][accordian divider_line=”” class=”” id=””][toggle title=”Apikotomija-resekcija korijena zuba” open=”no”]Sanaris apikotomijaApikotomija predstavlja hirurški zahvat kojim se uklanja vrh korijena zuba zajedno sa infekcijom na njemu, sam postupak podrazumijeva i obavezno liječenje kanala korijena zuba, odakle se infekcija i prenijela na vrh korijena.[/toggle][toggle title=”Hirurško vađenje zuba” open=”no”]Sanaris EKSTRAKCIJA zuba

Ova hirurška intervencija koja podrazumjeva odvajanje zuba iz zubne čašice i uklanjanje iz nje izvodi se u našoj ordinaciji apsolutno bezbolno.

Pored rutinskog vađenja zuba obavlja se i hirurško vađenje zuba i impaktiranih umnjaka.[/toggle][toggle title=”Resekcija frenuluma” open=”no”]SANARIS RESEKCIJA-FRENULUMAResekcija frenuluma predstavlja rutinski zahvat koji se izvodi u slučaju visokog pripoja frenuluma za desni, a radi sprečavanja nastanka povlačenja desni i parodontopatije u predjelu pripoja.[/toggle][/accordian][/one_full]