Uklanjanje poteškoća i nepravilnosti u usnoj šupljini

Oralna hirurgija usko je povezana s implantologijom i parodontologijom. Ona obuhvaća bilo koji postupak koji zahtijeva rezanje ili uklanjanje tkiva ili zubi iz usne šupljine. Uklanjanje zuba, pomoć pri ugradnji , uklanjanje oboljelih tkiva iz usta, korekcije problema s čeljusti neki su od uobičajenih postupaka oralne hirurgije.

Promjene u usnoj šupljini se događaju stalno i uvjetuju pravovremene korekcije da bi se smanjilo daljnje oštećenje ili stvaranje estetske i funkcionalne nepravilnosti. Razlozi koji uvjetuju potrebu vađenja zuba su raznoliki i obuhvaćaju široki spektar promjena u usnoj šupljini. Tu spada pojava dubinskog karijesa, upalnog procesa oralnog tkiva ili razvoj umnjaka koji se mora izvaditi. Sve te promjene mijenjaju izgled zubi i ukoliko se ne otklone jednim od profesionalnih zahvata oralne hirurgije, mogu dovesti do nepoželjnih posljedica kod pacijenta.

Sanaris apikotomijaApikotomija predstavlja hirurški zahvat kojim se uklanja vrh korijena zuba zajedno sa infekcijom na njemu, sam postupak podrazumijeva i obavezno liječenje kanala korijena zuba, odakle se infekcija i prenijela na vrh korijena.
Sanaris EKSTRAKCIJA zuba

Ova hirurška intervencija koja podrazumjeva odvajanje zuba iz zubne čašice i uklanjanje iz nje izvodi se u našoj ordinaciji apsolutno bezbolno.

Pored rutinskog vađenja zuba obavlja se i hirurško vađenje zuba i impaktiranih umnjaka.

SANARIS RESEKCIJA-FRENULUMAResekcija frenuluma predstavlja rutinski zahvat koji se izvodi u slučaju visokog pripoja frenuluma za desni, a radi sprečavanja nastanka povlačenja desni i parodontopatije u predjelu pripoja.